ua en ru

ВР рекомендують встановити відповідальність за зловживання впливом місцевими чиновниками

ВР рекомендують встановити відповідальність за зловживання впливом місцевими чиновниками Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Законопроект рекомендується прийняти за основу та в цілому

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект№7104 щодо встановлення кримінальної відповідальності до осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування, за зловживання впливом. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, законопроектом "Про внесення змін до Кримінального кодексу України у зв'язку з прийняттям закону "Про запобігання корупції" пропонується внести зміни до Кримінального кодексу, а саме: уточнити назву закону, на який здійснено посилання та передбачити, що адресатом зловживання впливом може бути не тільки особа, уповноважена на виконання функцій держави, а й особа, уповноважена на виконання функцій місцевого самоврядування.

"На думку народних депутатів, прийняття законопроекту дасть можливість не ототожнювати осіб, уповноважених на виконання функцій держави, з особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування, а також з особами, які прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні керівник САП Назар Холодницький заявив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура на сьогодні розслідує понад 90 справ щодо можливого незаконного збагачення чиновників.