ua en ru

ВР рекомендують врегулювати прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва без дозволу

ВР рекомендують врегулювати прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва без дозволу Фото: Верховна Рада України

Доопрацьований законопроект рекомендують прийняти в другому читанні

Комітет парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому доопрацьований законопроект №3696 "Про внесення змін до закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт". Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

Так, проектом передбачається надати можливість вводити в експлуатацію об’єкти будівництва, що віднесені до незначного класу наслідків (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без наявності дозвільного документа на виконання будівельних робіт, а саме: збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м і господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв. м та збудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, у березні Рада відправила на повторне друге читання законопроект №3696 "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт". Таке рішення підтримали 227 нардепів.