ua en ru

ВР рекомендують відмінити видачу Держгеослужбою ліцензій на видобуток дорогоцінного каміння

ВР рекомендують відмінити видачу Держгеослужбою ліцензій на видобуток дорогоцінного каміння Фото: Верховна Рада України

Проект закону рекомендують прийняти за основу

Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект №5696 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про державну геологічну службу України". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Метою законопроекту є приведення закону у відповідність до норм чинного законодавства шляхом виключення абзацу 9 частини 2 статті 6 зазначеного закону, зокрема щодо видачі суб'єктам господарювання ліцензій на видобування дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння, здійснення контролю за дотриманням ними ліцензійних умов.

Підкреслюється, що чинним законодавством ліцензування такого виду діяльності не передбачено.

"Під час обговорення було зазначено, що узгодження положень законів між собою заслуговує на підтримку, проте зміни технічного характеру не мають заміщувати системний підхід до питань реалізації єдиної державної політики у відповідній сфері", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України за 2016 рік за допомогою авіації виявила понад 60 місць незаконного видобутку бурштину.