ua en ru

ВР ратифікувала конвенцію Міжнародної організації праці про мінімальні норми соцзабезпечення

ВР ратифікувала конвенцію Міжнародної організації праці про мінімальні норми соцзабезпечення Фото: Верховна Рада України

За відповідний законопроект №0091 проголосували 253 нардепа

Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення. За відповідний законопроект №0091 проголосували 253 нардепа.

Так, проектом акта передбачається надання ВРУ згоди на обов'язковість для України Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення № 102 у формі закону про ратифікацію із такою заявою: "Відповідно до пункту "b" статті 2 Конвенції Україна бере на себе зобов'язання за такими розділами Конвенції: розділ ІІ "Медичне обслуговування"; розділ ІІІ "Допомога у зв'язку з хворобою"; розділ ІV "Допомога по безробіттю"; розділ V "Допомога по старості"; розділ VІ "Допомога у випадку трудового каліцтва або професійного захворювання"; розділ VІІ "Родинна допомога"; розділ VІІІ "Допомога у зв'язку з вагітністю і пологами"; розділ ІХ "Допомога по інвалідності"; розділ Х "Допомога у зв'язку з втратою годувальника".

Зазначається, що реалізація проекту акта не потребує додаткових витрат із державного бюджету України. Участь України у конвенції не передбачає здійснення внесків та будь-яких інших регулярних платежів.

"Реалізацією акта передбачається набрання чинності для України Конвенцією Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення № 102, що сприятиме приведенню українського законодавства у сфері соціального забезпечення у відповідність до міжнародних стандартів, зокрема стандартів Міжнародної організації праці. Крім того, набрання чинності зазначеною Конвенцією сприятиме створенню передумов для приєднання України до Європейського кодексу соціального забезпечення в цілому", - сказано в пояснювальній записці.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прийняти законопроект №4176 "Про забезпечення державного контролю у сфері соціальної підтримки". Відповідний документ був зареєстрований в парламенті 3 березня 2016 року.