ua en ru

ВР розгляне питання щодо розпуску Ради Криму після висновків КСУ, - Турчинов

Верховна Рада України розгляне питання щодо розпуску Верховної ради Криму після висновків Конституційного суду України.

Верховна Рада України розгляне питання щодо розпуску Верховної ради Криму після висновків Конституційного суду України. Про це заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час пленарного засідання.

Турчинов висловив сподівання, що найближчими днями КСУ зробить висновки щодо діяльності кримського парламенту, і тоді Верховна Рада України вже на цьому тижні матиме змогу визначитися щодо розпуску "незаконно діючого" парламенту Криму.

Він нагадав, що Верховна Рада України ухвалила заяву у зв'язку з зупиненням дії рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 р. про проведення 16 березня 2014 р. загальнокримського референдуму, відповідно до якої Парламент Автономії має негайно - протягом доби - привести свої рішення у відповідність до Конституції України.

Турчинов зазначив, що згідно з приписами Конституції України, розпуск Верховної Ради Автономної Республіки Крим може відбутися після висновку Конституційного суду.

"Відповідні документи щодо незаконної, антиконституційної діяльності парламенту Криму надані в Конституційний суд, і вони почали провадження з цієї справи", - заявив Турчинов.