ua en ru

ВР провалила закон про розширення списку оборонної продукції, що звільняється від ПДВ

ВР провалила закон про розширення списку оборонної продукції, що звільняється від ПДВ Фото: Верховна Рада України

Законопроект не отримав необхідної кількості голосів нардепів у другому читанні

Верховна Рада України провалила у другому читанні законопроект №4915-д "Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ" Перехідні положення "Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість продукції оборонного призначення", передає кореспондент РБК-Україна.

В цілому документ у другому читанні підтримали лише 212 парламентарів при мінімально необхідних 226. Спікер ВР Андрій Парубій кілька разів ставив закон на повернення, аби мати змогу відправити проект на повторне друге читання, однак нардепи не підтримали повернення до розгляду законопроекту.

"Таким чином, проект закону 4915-д відхилено", - підсумував голова ВР.

Зазначимо, документом передбачалося внесення змін до Податкового кодексу України, зокрема доповнення його додатковими видами продукції оборонного призначення (засоби радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв'язку, апаратура прослуховування направленої дії, радіостанції ультракороткохвильового і короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальна апаратура), на які поширюється звільнення від оподаткування ПДВ, у разі якщо споживачами є держзамовники за оборонним замовленням, визначені Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, у кінці 2016 року відповідний проект закону за основу підтримали 235 парламентарів.

Крім того, нардепи підтримали за основу законопроект №4592-д "Про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України щодо звільнення від обкладення митом продукції оборонного призначення".