ua en ru

ВР провалила голосування по ще одному законопроекту, необхідному для співпраці з МВФ

ВР провалила голосування по ще одному законопроекту, необхідному для співпраці з МВФ Фото: Міжнародний валютний фонд

Документом планувалось виключити 3 держпідприємства з переліку об’єктів, що не підлягають приватизації

Верховна Рада України провалила голосування по законопроекту №4525 "Про внесення змін до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" щодо виключення підприємств паливно-енергетичного комплексу з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за основу документ підтримали 177 депутатів Ради, за повернення законопроекту на доопрацювання в комітет проголосували 194 та 214 парламентарів.


"Законопроект вважається таким, що не пройшов сесійну залу", - зазначила віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко.

Після цього голова Ради Андрій Парубій двічі ставив документ на повернення. Повернення до голосування законопроекту за основу з другого разу підтримали 228 нардепів (спочатку 213). Однак за проект закону з другого разу проголосували лише 222 парламентаря.

"Рішення не прийнято", - прокоментував Парубій.

Зазначимо, що законопроект було розроблено з метою виключення ДП "Дніпровибухпром", філії ДП "Науково-дослідного інституту енергетики" інститут "Укрдіпрогазоочистка" та ДП з впровадження та налагодження електронних вимірювань "Укренергоналадкавимірювання" з зазначеного вище переліку для їх подальшої ліквідації у порядку, встановленому чинним законодавством.

нагадаємо, раніше повідомлялось, що ВР скасувала обов'язкову держреєстрацію іноземних інвестицій.