ua en ru

ВР просить Європарламент схвалити додаткові торгівельні преференції для українських товарів

ВР просить Європарламент схвалити додаткові торгівельні преференції для українських товарів Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

За документ проголосували Х депутатів ВР

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №6517 "Про Звернення до Європейського Парламенту щодо запровадження додаткових торговельних преференцій ЄС товарам, походженням з України". За документ після кількох невдалих спроб проголосували 230 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, нардепи наголошують, що Росія продовжує здійснювати кроки, спрямовані на повне блокування українського експорту не тільки до РФ, але й до Казахстану, Киргизстану та інших країн, постачання до яких повністю або частково залежить від транзиту через територію РФ.

В Раді наголосили, що надання ЄС додаткових преференцій в торгівлі продемонстрували б українському бізнесу додаткові переваги функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між сторонами.

"Вважаючи, що такі торговельні преференції стануть, передусім, важливим сигналом політичної солідарності Європейського Союзу з Україною Верховна Рада України звертається до Європейського Парламенту із закликом ухвалити проект законодавчої ініціативи щодо запровадження додаткових автономних преференцій на товари, походженням з України в редакції, запропонованій Європейською Комісією, без виключень і скорочень", - сказано в проекті.

Нагадаємо, комітет з міжнародної торгівлі Європейського парламенту (ЄП) схвалив збільшення торгових преференцій для України.