ua en ru

ВР ухвалила законопроект про виплату військовослужбовцям одноразової грошової допомоги при звільненні у розмірі 50% за кожен календарний рік

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в цілому законопроект № 9171-1 від 28 вересня 2011 ініційований народним депутатом Партії регіонів Олександром Кузьмуком про внесення змін до деяких законів України (щодо виплати одноразової грошової допомоги при звільненні). За відповідний законопроект проголосували 275 народних депутатів.
Так, згідно із законопроектом, військовослужбовцям, крім військовослужбовців строкової військової служби, які звільняються зі служби за станом здоров'я, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожен повний календарний рік служби. При звільненні з військової служби за віком, у зв'язку зі скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, закінченням строку контракту, систематичним невиконанням умов контракту командуванням одноразова грошова допомога в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожен повний календарний рік служби виплачується за наявності вислуги 10 років і більше ".
Крім того, народні депутати проголосували за прийняття поправки внесеної лідером КПУ Петром Симоненко про поширення відповідного проекту закону на військовослужбовців, які звільнилися починаючи з 1 жовтня 2011 р.