ua en ru

ВР прийняла за основу зміни до порядку заміщення нардепів, повноваження яких були достроково припинені

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону "Про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо порядку заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені)".

За відповідне рішення проголосували 238 з 419 народніх депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Ініціаторами законопроекту (№ 7232 від 08.10.2010 р.) є депутати від фракції БЮТ Володимир Пилипенко та Валерій Писаренко.

Метою проекту є надання права партії (блоку) приймати рішення про виключення кандидата у депутати, який за підсумками виборів вважається не обраним, зі свого виборчого списку після проведення виборів.

Проектом передбачається внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України", зокрема, пропонується надати право партії (блоку) приймати рішення про виключення кандидата у депутати, який за підсумками виборів вважається не обраним, зі свого виборчого списку після проведення виборів до у будь-який час після дня виборів до реєстрації цієї особи як народного депутата України. Таке рішення надається Центральній виборчій комісії, яка приймає відповідне рішення.