ua en ru

ВР надала держпідтримку дітям на лінії розмежування для здобуття вищої освіти

ВР надала держпідтримку дітям на лінії розмежування для здобуття вищої освіти Фото: Верховна Рада

За документ проголосували 269 парламентарів

Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №5089 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки дітей, які постійно проживають в зоні проведення антитерористичної операції в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення". За документ проголосували 269 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, ВР надала державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти дітям, які постійно проживають в населених пунктах, розташованих на лінії розмежування.

Відзначається, що підтримка буде надаватися у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного і місцевого бюджетів, пільгових довгострокових кредитів на навчання, соціальної стипендії, безкоштовного забезпечення підручниками, безкоштовного проживання в гуртожитку і безкоштовного доступу до мережі Інтернет, системам баз даних в державних і комунальних навчальних закладах.

При цьому порядок і умови надання такої підтримки визначає Кабінет міністрів України.

У пояснювальній записці зазначається, що на даний момент в населених пунктах на лінії розмежування в Донецькій області проживає близько 22 тис., а в Луганській - близько 25,5 тис. дітей до 17 років.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України (МОН) анулювало ліцензії 71 вищого навчального закладу, які розташовані на тимчасово непідконтрольною органам державної влади України території Донецької та Луганської областей, а також на тимчасово окупованих територіях АР Крим та міста Севастополя.