ua en ru

ВР пропонують дозволити працівникам Держслужби транспорту приватизувати житло у гуртожитках

ВР пропонують дозволити працівникам Держслужби транспорту приватизувати житло у гуртожитках Фото: Верховна Рада України

Відповідний проект закону зареєстрований в Раді

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді дозволити військовослужбовцям і працівникам Державної спеціальної служби транспорту, які не мають власного житла та більше п'яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають у них, приватизувати житло у гуртожитку.

Відповідний проект закону №3485 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків (щодо Державної спеціальної служби транспорту)" був зареєстрований в парламенті 16 листопада.

Зазначається, що реалізація вимог законопроекту не потребує додаткових витрат з державного бюджету, а його прийняття усуне прогалини в законодавстві.

Нагадаємо, ВР має намір встановити що гуртожитки, які були збудовані за радянських часів за загальнодержавні кошти та під час приватизації і корпоратизації та включені до статутних капіталів (фондів) приватних (колективних) товариств (організацій) передаються у власність територіальних громад. Відповідний проект закону №1076 у першому читанні за основу підтримали 248 нардепів.