ua en ru

ВР пропонує не приймати на роботу в держоргани раніше засуджених осіб

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в першому читанні за основу урядовий законопроект № 9473 від 17 листопада 2011 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям закону України "Про засади запобігання та протидії корупції". "За" ухвалення законопроекту проголосував 301 народний депутат.

Так, законом передбачено звільнення з роботи осіб, притягнутих до відповідальності за корупційні правопорушення.
Згідно з проектом закону пропонується для осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, ввести проведення спеціальної перевірки. Також передбачається надання публічними службовцями декларацій про майно, доходи, витрати, зобов'язання фінансового характеру.

Крім того, з прийняттям запропонованого проекту закону введуться обмеження для прийому на роботу (службу) до органів державної влади осіб, які раніше засуджувалися за вчинення злочинів або на яких протягом трьох останніх років накладалися адміністративні стягнення за вчинення корупційних правопорушень.

Окремо законопроект обмежує роботу близьких родичів.

Планується, що до другого читання законопроект буде істотно допрацьований у профільному та суміжних комітетах з метою уникнення правових колізій.