ua en ru

ВР підтримала закон про держконтроль з безпеки та якості харчових продуктів

ВР підтримала закон про держконтроль з безпеки та якості харчових продуктів Фото: Верховна Рада

За відповідний законопроект проголосував 251 нардеп

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект №0906 "Про державний контроль, який здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпеку і якість харчових продуктів та кормів, здоров'я та благополуччя тварин". Документ підтримав 251 народний депутат України, передає кореспондент РБК-Україна.

Наголошується, що закон розроблено з метою гармонізації законодавства України з регламентом ЄС № 854/2004, № 882/2004, № 669/2009, Директивою Ради ЄС № 97/78 / ЄC, з забезпечення високого рівня захисту здоров'я та інтересів споживачів.

Очікується, що реалізація закону забезпечить зменшення кількості державних контролюючих органів і сприяти веденню бізнесу операторами ринку харчових продуктів, кормів і тварин.

Документ встановлює вимоги до організації державного контролю харчових продуктів, кормів і тварин представниками єдиного контролюючого органу.

У проекті визначені загальні вимоги до здійснення державного контролю, з метою перевірки виконання операторами ринку харчових продуктів, кормів, тварин вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та кормів, здоров'я та благополуччя тварин.

Нагадаємо, Рада сьогодні також підтримала у другому читанні законопроект №4570 "Про внесення змін у закон" Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою"