ua en ru

ВР планує завтра розглянути в першому читанні проект бюджету на 2012 р

Верховна Рада Україна (ВР) завтра, 20 жовтня, в ході вечірнього засідання планує розглянути проект держбюджету на 2012 р, який. був зареєстрований в парламенті 15 вересня під № 9000. 22 вересня на пленарному засіданні ВР розглянула проект бюджету, представлений міністром фінансів Федором Ярошенко. Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що проектом державного бюджету України на 2012 р. передбачається зростання ВВП на 5,5%, а скорочення дефіциту держсектору - до 2,5% в порівнянні з 3,5% від ВВП поточного року.
Крім того, ВР у другому читанні планує розглянути урядовий законопроект про внесення змін до податкового законодавства України, які передбачають спрощення системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва. Відповідний документ № 8521 від 16 травня 2011
Народні депутати розглянуть законопроект № 9151 від 15 вересня 2011 ініційований народним депутатом від фракції Партії регіонів Іриною Бережною про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розгляду справ Верховним Судом України. Проектом закону передбачається відновлення судових палат.
Також на розгляд у другому читанні винесено законопроект № 9127 від 9 вересня 2011 ініційований урядом, "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень". Відзначимо, в заключних положеннях відповідного закону містилися норми, що скасовують соціальні пільги 16 категорій граждан. 20 вересня, біля будівлі ВР відбулося зіткнення між афганцями, чорнобильцями та працівниками спецпідрозділу "Беркут". А 30 вересня прем'єр-міністр України Микола Азаров від імені Кабінету міністрів підписав меморандуми з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян.
Нардепи також планують розглянути проект закону "Про внесення змін до закону України" Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності "№ 8463 від 04.05.2011 р., ініційований Кабінетом міністрів Україні, який у першому читанні був підтриманий 254 народними депутатами.