ua en ru

ВР планує відновити підготовку офіцерів запасу медслужби в обов'язковому порядку

ВР планує відновити підготовку офіцерів запасу медслужби в обов'язковому порядку Фото: ВРУ

Порядок проведення такої підготовки визначатиме уряд

Верховна Рада України підтримала законопроект №2210а "Про внесення змін до статті 11 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби в обов'язковому порядку)". Документ підтримали 232 депутати Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, документом передбачається встановити обов'язкове проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби.

При цьому порядок проведення військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби пропонується визначати Кабінету міністрів України за поданням Міністерства оборони, погодженим з центральним органом виконавчої влади в галузі освіти і науки та центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала у першому читанні за основу і в цілому законопроект №3203 "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії".