ua en ru

ВР планує звільнити благодійні SMS від податків

ВР планує звільнити благодійні SMS від податків Фото: Верховна Рада України

Це дасть змогу забезпечити перерахування на благодійність всієї заявленої абонентом суми

Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу законопроект №2297 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних текстових повідомлень". Документ підтримали 252 депутата ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, запропоновані законопроектом зміни дозволять звільнити благодійні текстові повідомлення від оподаткування, що забезпечить перерахування на благодійність всієї заявленої абонентом суми і надасть можливість операторові телекомунікацій компенсувати податки, що були сплачені в момент отримання ним передплати від абонента.

Документом передбачається внести зміни до закону "Про благодійну діяльність та благодійні організації", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування" з метою надання визначення благодійних текстових повідомлень та звільнення такого виду благодійності від оподаткування.


Крім того, ВРУ підтримала за основу законопроект №3467 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень)". За документ проголосували 230 нардепів.

"Звільняються від оподаткування операції оператора телекомунікацій з надання телекомунікаційних послуг в частині здійснення благодійного телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі", - сказано в тексті закону.

Також передбачається, що зменшення суми податкових зобов'язань платника податку - постачальника оператора телекомунікацій в разі відмови абонента від передплачених, але не отриманих телекомунікаційних послуг, дозволяється при перерахуванні частини суми передоплати телекомунікаційних послуг у якості благодійної пожертви при виконанні благодійного телекомунікаційного повідомлення за дорученням абонента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України проти відновлення спецрежиму ПДВ для аграріїв.