ua en ru

ВР планує гарантувати пільги постраждалим, що проживали у зоні посиленого радіоекологічного контролю

ВР планує гарантувати пільги постраждалим, що проживали у зоні посиленого радіоекологічного контролю Фото: Верховна Рада

За документ проголосували 246 нардепів

Верховна Рада України у першому читанні за основу підтримала законопроект "Про внесення змін до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту постраждалих осіб)". За документ проголосували 246 нардепів.

Так, документ розроблено з метою усунення суперечностей між окремими статтями Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та створення умов для реалізації прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зокрема запропоновані уточнюючі зміни до ряду статей, які гарантують пільги постраждалим громадянам та дітям, що проживали на території, яка до 1 січня 2015 року була віднесена до зони посиленого радіоекологічного контролю .Ці зміни дозволять особам, які мають статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, користуватися пільгами, встановленими законом.

Підкреслюється, що реалізація даного законопроекту потребує додаткових видатків з державного бюджету України у розмірі 500 млн гривень.

Нагадаємо, Кабмін виділив Мінекології 123 млн гривень на фінансування ЧАЕС.