ua en ru

ВР відхилила закон про право засуджених на відбування покарання ближче до місця проживання

ВР відхилила закон про право засуджених на відбування покарання ближче до місця проживання Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Таким чином, профільний комітет зможе доопрацювати закон для подальшого розгляду в сесійній залі

Верховна рада України відхилила раніше ветований президентом Петром Порошенко законопроект №2253а "Про на внесення змін до статті 93 Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо вдосконалення гарантій права засуджених відбування покарання за місцем проживання до засудження або за місцем постійного проживання родичів)", передає кореспондент РБК -Україна.

Про це оголосив голова парламенту Андрій Парубій за підсумками голосування і зазначив, що тепер профільний комітет зможе доопрацювати даний закон для подальшого розгляду в сесійній залі.

Відзначимо, що Рада прийняла цей закон у вересні 2016 року, а в жовтні він був ветований главою держави.

Нагадаємо, у вересні 2016 року народні депутати України у другому читанні підтримали законопроект №2253а, за його прийняття проголосували 238 парламентарів.

Як писало РБК-Україна, Рада відмовилася виключити можливість призначення такого виду покарання, як довічне позбавлення волі, жінкам, які вчинили кримінальне правопорушення. Відповідний проект закону №2254а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації кримінальної відповідальності жінок)" пропонувалося відправити на повторне друге читання, однак таку пропозицію підтримали лише 220 нардепів при 226 мінімально необхідних. У результаті проект був відхилений.