ua en ru

ВР зобов'язала підприємців зберігати робоче місце за мобілізованими в особливий період співробітниками

ВР зобов'язала підприємців зберігати робоче місце за мобілізованими в особливий період співробітниками Фото: Верховна Рада України

Закон підтримали 232 парламентаря

Верховна Рада України (ВРУ) зобов'язала фізичних осіб-підприємців зберігати місце роботи і посаду для співробітників, які були призвані на військову службу за мобілізацією в особливий період. Відповідний проект закону №2317а за основу та в цілому підтримали 232 нардепа.

Визначається, що за співробітниками закріплюється місце роботи, посада і компенсується з бюджету середній заробіток у фермерських господарствах, в сільськогосподарських кооперативах незалежно від форми власності та у фізичних осіб-підприємців, у яких мобілізовані працювали на час призову.

Нагадаємо, раніше парламент з другої спроби прийняв у першому читанні і в цілому законопроект № 2 079 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду". За відповідне рішення проголосували 233 нардепи при 226 мінімально необхідних.