ua en ru

ВР гарантувала право засуджених на відбування покарання ближче до місця проживання

ВР гарантувала право засуджених на відбування покарання ближче до місця проживання Фото: Верховна Рада України

За ухвалення документа проголосували 238 парламентаріїв

Народні депутати України у другому читанні підтримали законопроект №2253а "Про внесення змін до статті 93 Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо вдосконалення гарантій права засуджених на відбування покарання за місцем проживання до засудження або за місцем постійного проживання родичів)". За ухвалення документа проголосували 238 парламентаріїв, передає кореспондент РБК-Україна.

Наголошується, що документ наближає законодавство України, що регулює визначення установи, в якому повинні відбувати покарання засуджені, до міжнародних тюремних стандартів та забезпечення права на приватне і сімейне життя у відповідності зі статтею 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Зокрема, закон спрямований на посилення гарантій права відбувати покарання як можна ближче до власного місця проживання або місця проживання родичів. Так, передбачається удосконалити практичні гарантії права відбувати покарання в найближчому закладі за власним місцем проживання або місцем проживання родичів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Службі безпеки України (СБУ) перевірять дані про "таємні в'язниці".