ua en ru

ЗПП і новий термінал аеропорту "Донецьк" планується прийняти в експлуатацію восени 2011 р., - Б.Колесніков

Злітно-посадкова смуга (ЗПП) і новий термінал комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Донецьк" зможуть прийняти перших пасажирів, як внутрішніх, так і міжнародних авіарейсів восени 2011 року. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков журналістам, перебуваючи в Донецьку з робочою поїздкою, передає прес-служба компанії "Альтком".

Донецький міський голова Олександр Лукьянченко відзначив, що до 20 серпня 2010 р. буде завершено монтаж першого поверху будівлі терміналу.

Що стосується старої будівлі аеропорту, яку було побудовано в 1964 році, то, за словами Б.Колеснікова, там планують розвивати адміністративно-ділову авіацію.

"Донецьк отримає льотну школу. Я думаю, ми знайдемо можливість, щоб всі діти до 18 років могли навчатися безкоштовно", - сказав він.

Віце-прем'єр пояснив, що в цій школі молодь зможе отримати права пілота, налітавши необхідні 150 годин.

Б.Колесніков також повідомив, що має намір з губернатором Донецької області Анатолієм Близнюком обговорити проблему підготовки пілотів, персоналу і стюардес на базі Слов'янського авіаційний-технічного училища.

"Ми думаємо організувати серйозний авіатехнічний вуз", - сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, генпідрядником будівництва терміналу КП "Міжнародний аеропорт Донецьк" є ФПГ "Альтком". Будівельники готові завершити зведення будівлі восени і піти в оздоблювальні роботи.

Нагадаємо також, що в квітні 2010 р. директор ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком" Ігор Карнаков повідомляв, що повністю роботи із будівництва ВПП і стернових доріжок й оснащення її світосигнальним устаткуванням повинні бути закінчені в жовтні поточного року. Він також повідомляв про плани ввести в експлуатацію ВПП весною 2011 р.