ua en ru

Вперше за три роки Тимошенко визнала Януковича Президентом, - експерт

Вперше за три з невеликим роки колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко публічно визнала Віктора Януковича Президентом. Таку думку висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко, коментуючи лист Тимошенко до Януковича.

«Її лист до Януковича дійсно відрізнялося від усіх її попередніх. Фактично можна сказати, що вперше за три роки Юлія Тимошенко визнала Януковича Президентом, і, відповідно, зверталася до нього, як до глави держави», - сказав Бондаренко.

Ознакою цього, за словами експерта, є поважна тональність письма, яку раніше не допускала Тимошенко. «Цей лист написаний не в такій істеричної тональності, яка була притаманна їй в останні роки. Тут вже були спокійні й мудрі міркування. Це говорить про те, що вона вирішила поміняти тактику і тепер хоче його задушити в обіймах. Думаю, тепер вона щотижня буде відправляти йому такі ласкаві листи, де буде давати поради як старший товариш, розповідати, як би вона в тій чи іншій ситуації надійшла», - зазначив Бондаренко.

Він вважає, що і надалі екс-прем'єр буде доводити, що вона - самий конструктивний політик у країні. «Те, в чому її найбільше звинувачували - відсутності конструктиву - вона вирішила використовувати як зброю. Вона це врахувала, і тепер буде доводити, що вона самий конструктивний політик. Так Юлія Володимирівна хоче залишитися в політиці в умовах, коли її зрадили всі», - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше Тимошенко написала Януковичу листа, в якому закликала Президента не підписувати закони, які були прийняті на «виїзному» засіданні Верховної Ради на вул. Банковій. При цьому Тимошенко зазначила, що подібна ситуація вже мала місце в історії України, коли їх парламентська більшість зробила те ж саме - залишила сесійну залу і окремо від парламентської опозиції приймав рішення в Українському домі.