ua en ru

Вперше в Україні у сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт, - Резніченко

Вперше в Україні у сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт, - Резніченко Фото: Валентин Резніченко (прес-служба Дніпропетровської ОДА)

В Дніпропетровській області працюють вже 56 ЦНАП

У Дніпропетровській області вперше в Україні мешканці села можуть отримати біометричний паспорт без виїзду до районного або обласного центру. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Як наголошується, завдяки новому обладнанню в селі Олександропіль Солонянського району почали видавати біометричні документи.

"Одне із завдань ініційованої президентом Петром Порошенком децентралізації – наблизити до людей якісні адміністративні послуги. На Дніпропетровщині вже працюють 56 ЦНАП, де можна отримати майже 200 послуг. Сьогодні стала доступною видача біометричних паспортів в сільському ЦНАПі. Це унікальний випадок для України", - заявив глава ДніпрОДА Валентин Резніченко.

Раніше жителі Олександрополя були змушені їздити за документами в районний центр, долаючи 50 км і вистоюючи черги. Тепер 2,5 тис жителів Олександрополя і прилеглих сіл отримали можливість оформляти паспорти та інші документи на місці.

Вперше в Україні у сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт, - РезніченкоВперше в Україні у сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт, - РезніченкоВперше в Україні у сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт, - РезніченкоВперше в Україні у сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт, - РезніченкоВперше в Україні у сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт, - Резніченко
Олександропільський ЦНАП буде надавати майже 120 адміністративних послуг, включаючи біометричний паспорт для виїзду за кордон і ID-картку громадянина України. Нова робоча станція має все необхідне обладнання – від принтерів і фотокамер до сканера відбитків пальців і планшета для електронного підпису.

"Щоб придбати і запустити це обладнання, довелося докласти чимало зусиль. Шлях був тернистим, але ми його подолали за підтримки ДніпрОДА. Кінцевий результат – надання місцевим мешканцям якісних адмінпослуг", - прокоментувала Олександропільський сільський голова Людмила Муркович.

Дніпропетровська область є лідером з надання адміністративних послуг в країні. В регіоні працюють 22 районних, 23 міських, 2 сільських, 9 об'єднаних громад ЦНАПів і філій.