ua en ru

Повернення військової техніки з окупованого Криму не вигідне Україні, - нардеп

Повернення військової техніки з окупованого Криму не вигідне Україні, - нардеп Фото: військові кораблі в Криму (youtube.com/Степан Степанов)

3,5 роки ця техніка не обслуговувалась

Повернення військових кораблів і авіаційної техніки з окупованого Криму може бути не вигідним Україні. Про це у кулуарах Верховної Ради заявив член комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат Дмитро Тимчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи, що 3,5 роки ця техніка не обслуговувалась, вона при цьому не перебувала на зберіганні чи консервації, це фактично на сьогодні може бути купа металобрухту, яку відновити просто немає сенсу і через моральну застарілість, і через технічну несправність", - заявив Тимчук.

За словами нардепа, концепція розвитку українських військово-морських сил не враховуює повернення техніки, яка наразі залишається в окупованому Криму.

Тимчук зазначив, заяви президента Російської Федерації Володимира Путіна про наміри повернути техніку свідчать про те, що він продовжує грати у миротворця.

Нагадаємо, 11 січня президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з анексованого Криму.