ua en ru

Винагорода за золоту медаль на Олімпійських іграх у Ванкувері для українських спортсменів складе 700 тис. грн, - Ю.Павленко.

Винагорода олімпійських чемпіонів та призерів за завойовані медалі під час зимових Олімпійських ігор у Ванкувері складе: за золоту медаль 700 тис. грн, за срібну - 500 тис. грн, за бронзову - 350 тис. грн. Разом з тим, враховуючи різницю у курсі валют для спортсменів Пекінської та Лондонської олімпіад, Міністерство ініціювало збільшення винагороди наступним чемпіонам та призерам: за золоту медаль - 1 млн грн, за срібну - до 700 тис. грн, бронзову - 500 тис. грн. Про це на прес-конференції повідомив міністр з питань сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко, повідомляє прес-служба Міністерства.

Міністр наголосив, що зимові Олімпійські ігри у Ванкувері стануть першими змаганнями, на яких спортсмен і тренер отримають однакову винагороду - згідно з постановою Кабінету міністрів за №680 від 23 липня 2008 р. про заохочення спортсменів і тренерів з олімпійських видів спорту. Раніше тренери отримували 50% винагороди від винагороди спортсмена-вихованця.
Як наголосив Ю.Павленко, прогнозується, що участь у змаганнях візьмуть до 50 українських спортсменів. Станом на сьогодні завойовано вже 18 ліцензій.

Нагадаємо, XXI зимові Олімпійські ігри 2010 р. відбудуться з 12 до 28 лютого у м. Ванкувер (Канада).