ua en ru

ВООЗ: більшість міських жителів дихає брудним повітрям

ВООЗ: більшість міських жителів дихає брудним повітрям Фото: найбільш забруднене повітря в містах з низьким рівнем життя

В цілому якість повітря в містах, за даними ВООЗ, погіршується

Більше 80% людей у світі, які живуть у містах, дихають забрудненим повітрям. Такі дані оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Як наголошується, від проблеми брудного повітря страждають жителі більшості країн світу, але особливо гостро проблема стоїть у бідних державах.


За даними ВООЗ, 98% міст з населенням більше 100 тисяч чоловік, розташованих у країнах з низькими і середніми доходами, які не відповідають стандартам організації з якості повітря. В країнах з високими доходами частка таких міст знижується до 56%.

У цілому якість повітря в містах, за даними ВООЗ, погіршується: з 2008 по 2013 роки концентрація шкідливих речовин виросла на 8%. Серед найбрудніших міст світу виявилися Делі, Каїра та Дакка. У містах на південному сході Азії, на східному узбережжі Середземного моря рівень забруднення повітря зростає.

Разом з тим, повідомляється, що в Європі і США повітря в містах, навпаки, поліпшується.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Організація Об'єднаних Націй готова надати допомогу постраждалому від землетрусу Еквадору, що входить до її складу Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вже відправила в країну бригаду екстреної медичної допомоги.