ua en ru

Війська РФ висунулися до Харківської області, - ЗМІ

До кордону Росії з Україною в районі Харківської області висунуті підрозділу Центрального військового округу РФ.

До кордону Росії з Україною в районі Харківської області висунуті підрозділу Центрального військового округу РФ. Про це повідомляє портал Lifenews.

Зокрема Центральний військовий округ на кордоні з Україною представлять підрозділи 2-ї гвардійської Червонопрапорної армії: 23-а окрема гвардійська мотострілецька бригада і 15-а окрема мотострілецька бригада.

Ці військові з'єднання постійно дислокуються в Самарі.

"Командувач округом генерал - полковник Богдановський зараз знаходиться в Казані, звідки буде координувати висування військ", - повідомили в штабі Центрального військового округу.

Війська з Самари в Казань були перекинуті літаками Ан-12 під час екстрених навчань, оголошених Верховним головнокомандувачем РФ Володимиром Путіним.

Прокуратура ЦВО при висуванні військ брати участь не буде, нагляд за дотриманням законності будуть здійснювати військові юристи Південного військового округу.

Нагадаємо, вчора Володимир Путін вніс до Ради Федерації звернення про використання російських військ на території України. Такий порядок передбачає Конституція РФ. Сенатори схвалили звернення Путіна одноголосно.