ua en ru

Війська РФ повернуться з прикордонних з Україною областей до початку літнього періоду, - Міноборони Росії

Всі військові частини і підрозділи, які виконували комплекс планових заходів бойового навчання на віддалених полігонах, а саме у прикордонних з Україною областях, до початку літнього навчального періоду повернуться в пункти постійної дислокації.

Всі військові частини і підрозділи, які виконували комплекс планових заходів бойового навчання на віддалених полігонах, а саме у прикордонних з Україною областях, до початку літнього навчального періоду повернуться в пункти постійної дислокації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони Росії.

Літаками військово-транспортної авіації в цілях перевезення військ в пункти постійної дислокації з Ростовської, Бєлгородської і Брянської областей вже здійснено понад 20 рейсів, близько 20 залізничних ешелонів з особовим складом, військовою технікою та озброєнням і матеріальними засобами підрозділів Міноборони знаходяться на шляху прямування.

Маршрути та порядок руху автомобільних колон, залізничних ешелонів і літаків військово-транспортної авіації опрацьовувалися так, щоб мінімізувати незручності для автомобільних, залізничних і авіаційних повідомлень. При здійсненні маршів військових колон маршрути руху опрацьовані таким чином, щоб максимально розвантажити автомобільні дороги загального користування, які з початком сезону літніх відпусток і так відчуваю підвищену навантаження.

Вчора в російському оборонному відомстві заявили про відправку ще 16 ешелонів з військовими в місця постійно дислокації.

Разом з тим в МЗС України зазначили, що ще не отримали від РФ відповідь на запит щодо дозволу проведення спостережного польоту над її територією з метою перевірити заяви про відвід військ.