ua en ru

Війна в Сирії: війська Асада відбили у повстанців передмістя Алеппо

Війна в Сирії: війська Асада відбили у повстанців передмістя Алеппо Фото: передмістя Алеппо

Облогу міста було поновлено, доступ до східних районів Алеппо знову перекрито

Сирійські урядові війська 4 вересня повернули під свій контроль райони Алеппо, які минулого місяці були відбиті повстанцями. Про це повідомляє базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, передає DW.

Урядові війська, йдеться у повідомленні, захопили три військові училища, зокрема авіаційно-технічне та артилерійське. Таким чином, облогу міста було поновлено, доступ до східних районів Алеппо знову перекрито військами президента Башара Асада.


Наступ сирійської армії підтримувала авіація, у тому числі російська. У частинах Алеппо, які контролюють повстанці, залишається близько 250 тисяч осіб.

Нагадаємо, на початку серпня повстанці прорвали облогу Алеппо після тритижневої блокади, яка створила брак провіанту і медикаментів у місті. Як заявляв голова Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман, серпнева операція повстанців, спрямована на зняття облоги з Алеппо, була однією з найбільших поразок армії Асада з моменту початку громадянської війни у Сирії в 2011 році.