ua en ru

Війна в Сирії: Великобританія поки не планує додаткових авіаударів

Війна в Сирії: Великобританія поки не планує додаткових авіаударів Ілюстративне фото (facebook.com royalairforce)

Обстрілів не буде поки Асад не використовує хімічну зброю

У зв'язку з тим, що сирійський президент Башар Асад не скоював нових атак з використанням хімічної зброї, західні союзники поки не планують додаткових авіаударів по Сирії. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, передає VOA.

За його словами, Великобританія та її союзники будуть розглядати подальші дії тільки в тому випадку, якщо сирійський лідер Башар аль-Асад буде використовувати хімічну зброю проти свого народу в майбутньому.

"Зараз немає пропозицій щодо подальших нападів, оскільки досі, слава Богу, режим Асада не став настільки абсурдним, щоб здійснити ще одну атаку з використанням хімічної зброї", - заявив він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Рада Європи закликає терміново і незалежно розслідувати застосування хімічної зброї в Сирії.

Також відомо, що 16 квітня Рада Європи схвалила висновки щодо хімічного роззброєння та нерозповсюдження для проведення четвертої спеціальної сесії конференції держав-учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення запасів і використання хімічної зброї, яка пройде в Гаазі 21-30 листопада 2018 року.