ua en ru

Війна в Сирії: терористи ІДІЛ оголосили евакуацію з Ракки

Війна в Сирії: терористи ІДІЛ оголосили евакуацію з Ракки Фото: терорист ІД у місті Ракка

До евакуації спонукає аварійний стан греблі ГЕС Табка та сильний підйом рівня води в Євфраті

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) рекомендувало населенню сирійського міста Ракка евакуюватися. Як повідомило угруповання 26 березня в соціальних мережах, до евакуації спонукає аварійний стан греблі ГЕС Табка та сильний підйом рівня води в Євфраті, передає Reuters.

Зазначено, що гребля ГЕС Табка, яка розташована на відстані близько 40 кілометрів від Ракки вище за течією Євфрату, була сильно пошкоджена внаслідок ударів авіації міжнародної коаліції та наступу підрозділів "Сирійських демократичних сил".

Водночас, за даними розташованого у Великобританії Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, ГЕС та гребля вже вийшли з ладу, але споруда й досі перебуває під контролем загонів ІД. За інформацією правозахисників, наступ "Сирійських демократичних сил" ускладнюють міни.

Тим часом, як повідомляється, підтримувані США курдські та арабські загони захопили місто Карама у рамках підготовки до наступу на Ракку.

Раніше міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявляв, що операція зі звільнення Ракки з-під контролю "Ісламської держави" може розпочатися найближчими днями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті авіаудару по притулку для біженців на півночі Сирії загинуло щонайменше 33 особи.