ua en ru

Війна в Сирії: Німеччина продовжує поставляти зброю до Туреччини

Війна в Сирії: Німеччина продовжує поставляти зброю до Туреччини Фото: Бундестаг (facebook.com/cducsubundestagsfraktion)

Берлін продовжує озброювати Анкару і після настання на курдів

У той час як Ангела Меркель засудила турецьку військову кампанію проти курдів в Сирії, Берлін продовжує поставки зброї і боєприпасів Анкарі. Про це повідомив у п'ятницю, 30 березня, німецька суспільно-правовий телеканал ARD з посиланням на знаходиться в його розпорядженні відповідь міністерства закордонних справ Німеччини на парламентський запит Лівої партії, передає DW.

Зокрема, повідомляється, що після 20 січня у Німеччині видано дозволи на постачання озброєння і боєприпасів до Туреччини на суму 4,4 мільйони євро.

У свою чергу, співголова парламентської фракції "зелених" у бундестазі Антон Хофрайтер (Anton Hofreiter) піддав гострій критиці триває військову допомогу Туреччині.

"Підтримуючи турецьку армію поставками боєприпасів, німецький уряд вносить свій внесок у порушують міжнародне право дії Туреччини в північній Сирії і Африне", - заявив він.

Також за словами парламентарія, тим самим шанси Берліна виступити посередником у конфлікті для досягнення світу стають все менш імовірними, а нещодавнє засудження федеральним канцлером Ангелою Меркель (Angela Merkel) турецької військової кампанії є просто стрясанням повітря.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 20 січня Туреччина почала операцію "Оливкова гілка" проти курдських загонів "Сил народної самооборони" (входять в коаліцію "Сили демократичної Сирії") і партії "Демократичний союз" в Африне. Ці організації Анкара вважає терористичними. 24 березня військове відомство Туреччини заявило про взяття під контроль всього регіону Афрін на північному заході Сирії.