ua en ru

Війна в Сирії: від авіаудару біля Ракки загинуло мінімум 15 цивільних

Війна в Сирії: від авіаудару біля Ракки загинуло мінімум 15 цивільних Фото: авіаудар по Рацці

Скоєний 8 квітня авіаналіт призвів також до багатьох поранених

У результаті завданого військами міжнародної коаліції під проводом США удару з повітря по передмісті Ракки (Сирія) загинуло щонайменше 15 цивільних, із яких четверо - діти. Як повідомили в розташованому в Лондоні Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, скоєний 8 квітня авіаналіт призвів також до багатьох поранених, передає DW.

За інформацією очевидців, під час бомбардувань було зруйновано інтернет-клуб в одному з поселень поблизу Ракки, яке контролюють бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). Відповідно до цих даних, дехто з потерпілих перебуває у вкрай тяжкому стані, тож кількість загиблих може ще зрости.

Раніше цього ж дня спостерігачі Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини повідомили про ракетно-бомбовий удар по підконтрольному опозиції сирійському місті Хан-Шейхуні, яке раніше стало ціллю ймовірної хімічної атаки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готові завдати нових ударів по військовій інфраструктурі уряду Башара Асада в Сирії, у разі використання урядовими військами хімічної зброї.