ua en ru

На сході України відбувається масштабна контрабанда зброєю, - Reuters

На сході України відбувається масштабна контрабанда зброєю, - Reuters Фото: контрабанда зброєю в зоні АТО

Як наголошується, в основному постачають через кордон РФ автомати Калашникова

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі відбувається масштабна контрабанда зброєю, яка в деяких випадках набуває організованого характеру. Про це повідомляє Reuters.

Як відзначається, що така ситуація склалася у зв'язку з процвітанням "чорного ринку" озброєння сепаратистів (з 2014 року). Також нелегальної зброї на території, підконтрольній Україні. Це пов'язано з тим, що нерегулярні підрозділи часто не ведуть належним чином облік озброєння.

Один з бойовиків розповів, що поставки зброї через кордон РФ були і продовжуються.

"В основному поставляють автомати Калашникова", - наголошується в повідомленні.


У свою чергу, представник силових структур самопроголошеної "Донецької народної республіки" Едуард Басурин заявив, що в діалозі з Reuters, що в регіоні немає організованої контрабанди зброї. "Можливо, в якийсь момент таке і було, але те, що це робилося спланованим чином, це неправда", - сказав він.

Як наголошується, офіційна інформація розрізнена, але наявні дані показують, що проблема посилюється. З посиланням на Генеральну прокуратуру України Reuters зазначає, що з початку 2016 року в країні було здійснено в два рази більше злочинів з використанням зброї, ніж за весь минулий рік.

Нагадаємо, раніше сообщалос, що РФ на Донбасі випробовує нове озброєння.