ua en ru

На відновлення злітної смуги в донецькому аеропорту треба щонайменше місяць, - Міноборони

На відновлення злітної смуги в донецькому аеропорту треба щонайменше місяць, - Міноборони Фото: пошкодження злітної смуги в донецькому аеропорту

У Міноборони вважають нереальним відновлення в більш короткі терміни

На відновлення злітної смуги в донецькому аеропорту, незважаючи на недавнє відео, де нібито видно незначні руйнування, потрібно як мінімум місяць. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

"У засобах масової інформації та соціальних мережах широке поширення отримав відеоролик, на якому знята злітно-посадкова смуга Донецького аеропорту. Значний резонанс відеоролику забезпечив той факт, що відеокамера, встановлена на безпілотник, не зафіксувала значних пошкоджень покриття злітної смуги, що йде в розріз з твердженнями військового командування про непридатність його використання за призначенням", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони повідомили, що, як пояснили військові інженери, які здійснювали підрив злітної смуги, на відео воронки розміром 3×5 метрів і глибиною 2 метри кожна. Відстань між ними - 700 метрів.

"Враховуючи, що довжина смуги становить 4000 метрів, ширина - 60 метрів, а товщина бетонного покриття - 1 метр, такі пошкодження дійсно не дозволяють застосовувати її за призначенням", - йдеться в повідомленні.

За твердженнями фахівців, навіть у мирний час при наявності всіх необхідних матеріалів та спецтехніки на відновлення смуги потрібно не менше місяця.

Нагадаємо, раніше в Раді заявили, що злітну смугу донецького аеропорту можна відновити.