ua en ru

На відновлення Балаклії тільки на першому етапі виділили понад 100 млн гривень, - Світлична

На відновлення Балаклії тільки на першому етапі виділили понад 100 млн гривень, - Світлична Фото: Юрій Світлична

Зараз в Балаклії працює близько 500 будівельників

Близько 500 будівельників відправлені на відновлення Балаклії (Харківська область) після ліквідації катастрофи на військовому арсеналі. Про це в інтерв'ю українським ЗМІ повідомила голова Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Юлія Світлична.

Зокрема, за її словами, зараз в Балаклії працює близько 500 будівельників. "Ремонтуємо покрівлі та вікна, після буде виконаний більш складний капітальний ремонт будівель житлового фонду та соціально-гуманітарної сфери", – сказала Світлична.

Як зазначила голова ХОДА, перший етап ремонтно-відновлювальних робіт вже забезпечений фінансуванням. "На ці цілі з бюджетів різних рівнів уже направлено 112 мільйонів гривень. Потреба вища, і у нас є домовленість з урядом про виділення додаткового фінансування", – повідомила Світлична.

Також, за її словами, сьогодні вже повністю відновлено газопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення у місті. "У звичайному робочому графіку працюють магазини. Відновили навчальний процес школи. Балаклія повертається до нормального життя", – підкреслила Світлична.

Нагадаємо, піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій очистили територію навколо Балаклії від вибухонебезпечних предметів, десятикілометрова зона забруднення зменшена до 200 метрів.

23 березня в м. Балаклія на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів і розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації була залучена 581 людина і 129 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 160 людей та 54 одиниці техніки, 20 піротехнічних розрахунків (135 осіб і 50 одиниць техніки).