ua en ru

Відновлення 4-го енергоблоку Вуглегірської ТЕС планується на 15 листопада, - Азаров

Відновлення пошкодженого в ході пожежі 4-го енергоблоку Вуглегірської ТЕС планується на 15 листопада. Про це на відкритті засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу щиро привітати енергетиків. Вони в стислі терміни і в складних умовах виконали завдання Президента України: до 15 жовтня відновити роботу Вуглегірської теплоелектростанції. Вчора в 15:48 на Вуглегірській ТЕС підключені до Об'єднаної енергетичної системи України відновлений після аварії енергоблок №1. В даний час енергоблок виробляє 200 МВт при максимально можливій навантаженні 300 МВт. Йдуть операції з підключення тепломережі м. Світлодарськ. А це 11 тисяч осіб. Завершення робіт по відновленню 4-го енергоблоку планується на 15 листопада", - розповів Азаров.

Операційні роботи по підключенню енергетики планують завершити протягом трьох діб. Одночасно завершуються пусконалагоджувальні роботи на новозбудованої котельні, яка повинна стати резервним джерелом гарантованого забезпечення теплом м. Світлодарськ.