ua en ru

Восьмикратний учасник Олімпійських ігор має намір виступити в Пекіні-2022

Восьмикратний учасник Олімпійських ігор має намір виступити в Пекіні-2022 Фото: (olympic.org)

На наступних зимових Іграх японцю буде 49 років

Японський стрибун з трампліна Норіакі Касаї заявив про намір виступити на зимових Олімпійських іграх 2022 року в Пекіні. Про це повідомляє The Guardian.

Якщо це станеться, то наступні зимові Ігри стануть для японця дев'ятими в кар'єрі. 45-річний спортсмен вже побив рекорд в Пхьончхані - ніхто раніше не брав участь у восьми Олімпійських іграх.

"Я бачив, як інші завойовують медалі, і це мотивувало мене. Я все ще можу продовжувати. Закінчувати кар'єру точно не збираюся. У останні чотири роки у мене не вийшло тренуватися належним чином. Але до Пекіну-2022 я доведу свої стрибки до ідеалу і поборюсь за медалі в особистих і командних змаганнях. Радий, що мені вдалося виступити на восьмій для себе Олімпіаді, але також засмучений, що не взяв медаль. Я показав лише половину своїх можливостей. Другу половину покажу в Пекіні-2022", - розповів Касаї.

Касаї вперше виступив на Олімпіаді в Альбервилле в 1992 році і з того часу незмінно бере участь в зимових Іграх. За цей час спортсмен тричі піднімався на п'єдестал - в його активі срібна медаль ОІ-1994, а також срібло і бронза на Олімпіаді 2014 року в Сочі.

45-річний Касаї взяв участь в 13 чемпіонатах світу і завоював сім медалей (дві срібні та п'ять бронзових). Він рекордсмен серед усіх стрибунів з трампліну за цим показником. Японець почав професійну кар'єру в 1988 році.