ua en ru

При сходженні на Еверест три альпіністи загинули і один пропав безвісті

При сходженні на Еверест три альпіністи загинули і один пропав безвісті Фото: на Евересті загинули 3 людини

На Евересті тривають пошуки зниклого туриста з Індії

При сходженні на гору Еверест у Гімалаях три альпіністи загинули, ще одна людина пропала без вісті. Про це повідомляє The Washington Post.

Повідомляється, що в районі Евересту спостерігається сильний вітер, але в момент початку підйому альпіністів погода ненадовго покращилася.

За словами чиновників зі сфери туризму Непалу, недалеко від вершини загинув лікар з Алабами (США). Він спробував підкорити гору знову, після того, як у 2015 році вижив на Евересті при землетрусі, викликаному лавиною.

Словацький альпініст Володимир Страба також помер в неділю. Також, згідно з повідомленням, опублікованим в місцевій газеті Times, на тибетській стороні гори 54-річний австралійський скелелаз Франческо Енріко Маркетті помер від гірської хвороби.

На даний момент тривають пошуки індійського альпініста, який втратив свого гіда в суботу.

"В цьому році рекордна кількість альпіністів намагається підкорити найвищий пік у світі. 375 іноземцям видали дозволи, а це найбільше число з 1953 року. Високий трафік викликав занепокоєння з приводу проблем безпеки на горі, яка продовжує страждати від погіршення стану навколишнього середовища", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, у Непалі біля Евересту стався землетрус магнітудою 5,4. Епіцентр знаходився в 120 км від столиці Катманду.