ua en ru

Питання життєдіяльності країни ми можемо вирішувати тільки спільно, - Арбузов

Кабмін закликає депутатів до професійного підходу при розгляді на пленарному тижні близько тридцяти урядових законопроектів. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час засідання погоджувальної ради, передає прес-служба Кабміну.

"Уряд подав 30 законопроектів на пленарний тиждень. Законопроекти спрямовані на підтримку реалізації комплексних реформ і приведення українського законодавства до світових, а насамперед - до європейських стандартів. Їх пріоритетний розгляд дозволить вирішити ряд нагальних питань", - заявив Арбузов.

Зокрема: 4 законопроекту сприятимуть вирішенню питань соціальної сфери; 6 законопроектів спрямовані на розвиток фінансової системи, реструктуризації бюджетної заборгованості перед підприємствами ПЕК, вирішення питань теплопостачання і регіонального розвитку; 5 законопроектів спрямовані на розвиток системи правопорядку та судочинства в країні, вдосконалення податкової та митної політики; 8 урядових законопроектів стосуються національної безпеки і оборони, а також на ратифікацію міжнародних угод.
Крім того, 2 законопроекти дозволять зробити крок до вирішення проблем здійснення інвестицій та впровадження інновацій; 1 законопроект спрямований на припинення діяльності фінансових пірамід та їх реклами в Україні, а також на підвищення рівня довіри населення до фінансових установ та послуг.

Ще 1 законопроект - євроінтеграційний. Він спрямований на виконання рекомендацій експертів Європейської Комісії щодо вдосконалення положень антикорупційного законодавства.

Також Сергій Арбузов попросив включити до порядку денного законопроект про внесення змін у додаток № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо платежів за облігаціями фінансування інфраструктурних проектів.
"Для уряду кожен законопроект має принципово важливе значення. При цьому наша позиція незмінна - важливі питання життєдіяльності країни ми можемо вирішувати тільки спільно", - зазначив Арбузов.

Він додав, що представники Кабінету міністрів відповідь в сесійній залі на питання, які виникли у депутатів щодо соціальних виплат у країні, роботи Казначейства, показників економіки і т.д. Але перший віце-прем'єр зазначив, що його дивує позиція окремих народних обранців.

"Питання потрібно вирішувати професійно - розбиратися і шукати рішення, а не робити політичні заяви. Уряд розробляє закони, подає їх в парламент для того, щоб як раз і вирішити ці проблеми. Тому я прошу розглянути наші законопроекти на цьому тижні в повному обсязі", - підкреслив Арбузов.