ua en ru

Питання Тимошенко буде вирішено до 21 жовтня, - Янукович

Питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко буде вирішено до 21 жовтня. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час спілкування із представниками ЗМІ у Нью-Йорку, коментуючи результати зустрічі з главами держав "Групи друзів України".

Питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко буде вирішено до 21 жовтня. Про це заявив Президент України Віктор Янукович (на фото) під час спілкування із представниками ЗМІ у Нью-Йорку, коментуючи результати зустрічі з главами держав "Групи друзів України", передає прес-служба глави держави.

Фотогалерея: "Віктор Янукович на сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку"

"Працює зараз місія (Кокса-Кваснєвського), вона дуже важлива. Раніше складалося враження, що ми не хочемо чогось робити. Сьогодні є спільна точка зору з багатьох питань. Якою вона буде - буде відомо, коли будуть підбиватися підсумки цієї місії, вже ближче до засідання Ради міністрів закордонних справ, яке відбудеться 21 жовтня", - сказав Президент.

При цьому в інтерв'ю Bloomberg український лідер заявив, що чинне законодавство не дозволяє звільнити Тимошенко чи відпустити її на лікування за кордоном, передає радіо "Свобода". Президент також нагадав, що Тимошенко зараз є обвинуваченою за іншими кримінальними справами, розгляд яких ще не завершився. "Питання Тимошенко дуже складне. Воно було б простіше, якби вона відвідувала судові засідання, однак вона відмовляється це робити", - зазначив Янукович.

Раніше, виступаючи на загальних дебатах 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, Янукович наголосив, що євроінтеграційні устремління України є визначальним вектором розвитку країни.

"Через призму сталого розвитку розглядаємо також і євроінтеграційні устремління України, які є визначальним вектором розвитку країни. Україна робить свій внесок у проекти Великої Європи, які об'єднують інтереси і цілі розвитку країн заходу і сходу нашого континенту", - сказав Янукович.

"Вірю, що підписання в листопаді цього року Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом включно зі створенням всеосяжної і поглибленої зони вільної торгівлі стане важливим інструментом підвищення добробуту громадян України і, відповідно , сприятиме досягненню нашою країною цілей розвитку тисячоліття", - додав Президент.

Напередодні Янукович провів зустріч із президентом Європейської ради Херманом ван Ромпеєм і президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу в Нью-Йорку.

Питання Тимошенко буде вирішено до 21 жовтня, - Янукович

Нагадаємо, за повідомленням прес-служби " Батьківщини", справу Тимошенко щодо ЄЕСУ до засідання Ради міністрів ЄС закрити не зможуть. Як відомо, Київський районний суд м. Харкова переніс розгляд відповідної справи на 25 жовтня.

Юлія Тимошенко з 5 серпня 2011 р. відбуває семирічний термін покарання за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових угод з Росією у 2009 р. Ув'язнення Юлії Тимошенко серйозно похитнуло відносини України з Європою, яка вимагає привести вітчизняне законодавство до європейських норм.

21 жовтня Рада Євросоюзу на рівні глав МЗС має прийняти рішення про можливість підписання Угоди про асоціацію з Україною. Якщо до цього часу українська влада не виступить з ініціативою про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, частина міністрів не підтримає підписання, запевнили високопосадовці в різних органах Євросоюзу. Як відомо, дане рішення має прийматися консенсусом. Наявність голосів "проти" означатиме, що Рада ЄС не дала згоди.

Зазначимо, що Віктор Янукович на саміті у Ялті заявив, що дуже зацікавлений у звільненні Тимошенко.

Київ сподівається підписати УА під час саміту "Східного партнерства" 28-29 листопада у Вільнюсі.