ua en ru

Питання звільнення заручників має бути ключовим для "нормандської четвірки", - Геращенко

Питання звільнення заручників має бути ключовим для "нормандської четвірки", - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко зазначила, що представники ДНР/ЛНР продовжують блокувати процес звільнення заручників

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко сподівається, що питання звільнення заручників буде ключовим для "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія). Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook за результатами засідання гуманітарної підгрупи контактної групи у Мінську.

"Дуже чекаю, що в нормандському форматі, коли б не відбулася ця зустріч чи телефонна розмова, питання безпеки і звільнення заручників буде ключовим. Маємо витягти наших", - написала вона.

Як зазначила Геращенко, представники ДНР/ЛНР продовжують блокувати процес звільнення заручників.

"Не дали відповіді на наш список про утримання 132 українців. А потім договорилися вже до того, що 39 наших військових, незаконно утримуваних на окупованих територіях - це військові злочинці, які не підлягають амністії і звільненню. Мені здається, що на це порушення мінських угод, на заблоковане питання заручників має відреагувати ОБСЄ і лідери нормандського формату, де питання звільнення заручників піднімається Україною як пріоритетне", - повідомила вона.

Мінськ. Гуманітарна група, де українську сторону також представляють В. Медведчук, експерти СБУ і обмудсмен Лутковська....

Опубліковано Iryna Gerashchenko 5 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контактна група в Мінську не змогла домовитися щодо обміну полоненими.