ua en ru

Питання звільнення Криму та Донбасу від окупації РФ необхідно відокремлювати одне від одного, - Тука

Питання звільнення Криму та Донбасу від окупації РФ необхідно відокремлювати одне від одного, - Тука Фото: Георгій Тука

Звільнення Донбасу почнеться восени

Питання звільнення Криму і Донбасу від окупації Росії необхідно відокремлювати одне від одного. Про це в ефірі "Еспресо.TV" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Зокрема, він зазначив, що питання звільнення від російської окупації Криму і Донбасу необхідно відокремлювати одне від одного, адже, на його думку, для повернення анексованого півострова знадобиться набагато більше часу.

"З приводу повернення Донбасу у мене є чітке враження, що ми будемо мати можливість приблизно восени, мабуть, розпочати реальний процес повернення цих територій. Швидше за все - невійськовим способом, і я на це дуже сподіваюся", - підкреслив Тука.

Він впевнений, що це станеться не тому, що Україна погодиться провести вибори на Донбасі, а через те, що Росія просто припинить економічну підтримку цих територій через тиск.

"За будь-якими розрахунками будь-яких експертів, як тільки припиниться економічна підтримка, навіть якщо залишити на вагах військову складову, то центральному уряду України знадобиться максимум три місяці, щоб навести там порядок", - пояснив Тука.