ua en ru

Питання про вступ України до Митного союзу на порядку денному не стоїть, - Рибак

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що євроінтеграція залишається головним приорітетом української влади, а питання про вступ до Митного союзу на порядку денному не стоїть. Про це спікер українського парламенту заявив журналістам в ході візиту до Канади, повідомляє прес-служба ВР.

"В України головний курс на євроінтеграцію, ми виконали свої повністю завдання - сто відсотків - але є питання неузгоджене, це питання лікування за кордоном людей, які відбувають покарання. Але ми очікуємо, що Європа розгляне питання з точки зору як жити далі Україні і стосунків з Росією, тому що підприємства закриваються. Ми призупинили підписання угоди і нам треба розглянути економічні стосунки з Росією та іншими державами СНД. Питання вступу в Митний Союз Україна на сьогоднішній день не розглядає", - заявив Рибак.

Проте за його словами, нині неузгодженим залишається питання щодо лікування за кордоном осіб, які відбувають покарання, і поки що немає консенсусу для ухвалення відповідного рішення.