ua en ru

Питання членства України в НАТО створить реальну міжнародну проблему, - МЗС Польщі

Питання членства України в НАТО створить реальну міжнародну проблему, - МЗС Польщі Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина

Питання членства України в НАТО створить реальну міжнародну проблему. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, передає "Польське радіо".

За його словами, майбутнє України в НАТО не є метою кроків Польщі. Він додав, що найбільш важливим на сьогодні є питання впровадження угоди про асоціацію України з ЄС та реалізація кроків, які наблизять країну до Європи.

"Таке завдання стоїть не тільки перед нами, як найближчим сусідом України, але також і перед іншими державами Європейського Союзу", - підкреслив міністр.

Схетина додав, що якби сьогодні хтось підняв тему членства України в НАТО, могло б погано вплинути на стан речей, що склалися на сьогоднішній день. На його думку, це питання може стати причиною реальної міжнародної проблеми, яку не вдасться вирішити у Східній Європі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина назвав ідею створення спільної європейської армії вкрай ризикованою.