ua en ru

Питання членства в НАТО для України є надважливим, - Яценюк

Питання членства в НАТО для України є надважливим, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк у Львові

Прем'єр уточнив, що новий підхід у формуванні ЗСУ має відповідати стандартам альянсу

В Україні за останній час закладено фундамент нової якісної української армії, на якому потрібно формувати Збройні сили. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час церемонії відкриття Алеї Слави в Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, повідомили у прес-службі Кабміну.

"Цей новий підхід у формуванні Збройних сил України має чітко відповідати найвищим стандартам Збройних сил країн-членів НАТО", - заявив Яценюк.

Крім того, глава уряду наголосив на надважливості для України питання членства в НАТО.

"На жаль, не всі у світі поки готові прийняти це рішення. Те, що у 2008 р. Україні було відмовлено в підписанні плану дій щодо членства в НАТО, сьогодні стало великої геополітичної драмою. Після того, коли Україні та Грузії не вдалося підписати ПДЧ , Росія здійснила військову агресію у Грузії. І це - наслідки безвідповідального рішення. А потім агресор пішов далі на Крим, Донецьк і Луганськ", - заявив Яценюк.

Питання членства в НАТО для України є надважливим, - Яценюк

Фото: Арсеній Яценюк у Львові

На його думку, рано чи пізно Україна вийде на якісно новий рівень інтеграції з Північноатлантичним альянсом. "Прийде час, коли українські Збройні сили будуть зразковими Збройними силами країн-членів НАТО", - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, наприкінці травня Яценюк, виступаючи на форумі "Цінності - шлях до безпеки" в Києві, заявив, що Україна не буде подавати заявку про вступ до НАТО, оскільки країни-учасниці Північноатлантичного альянсу не підтримають цього рішення одноголосно.

Тоді ж стало відомо, що НАТО подвоїть військові сили реагування для підтримки України.