ua en ru

Збройний напад у Гамбурзі: поліція розповіла подробиці затримання

Збройний напад у Гамбурзі: поліція розповіла подробиці затримання Фото: німецька поліція (bundespolizei.de)

Нападник є мігрантом, якому було відмовлено у статусі біженця

Чоловік, який нападав з ножем на людей в супераркете в Гамбурзі в п'ятницю, 28 липня, є мігрантом, якому було відмовлено у статусі біженця. Про це повідомив бургомістр Гамбурга Олаф Шольц, передає DW.

"По всій видимості, йдеться про іноземця, який повинен був покинути Німеччину, проте німецька влада не могла його депортувати через відсутність документів", - сказав Шольц.

Він також зазначив, що злочинець є 26-річним вихідцем з однієї з арабських країн, який народився в Об'єднаних Арабських Еміратах. Про його громадянство не повідомляється.

В той же час не повідомляється, керувався нападник терористичними мотивами, проте поліція має намір представити результати розслідування в суботу.

Як сообщеют свідки події, чоловік викрикував слова "Аллах акбар!"

Раніше стало відомо про те, що в одному з супермаркетів Гамбурга (Німеччина) невідомі з ножем напали на людей, в результаті чого загинула одна людина і ще кілька отримали поранення.

За даними поліції, один з нападників з ножем затриманий. Водночас правоохоронці закликають громадськість триматися подалі від району, в якому стався напад. Напад було скоєно в районі вулиць Фульсбюттлер і Германн-Кауфманн-штрассе.

Нагадаємо, затриманий в Гамбурзі нападник з ножем виявився ісламістом.