ua en ru

У Волинській області поліцейських взяли в заручники

У Волинській області поліцейських взяли в заручники Фото: поліція (РБК-Україна)

Поліцейським не дали провести обшук, погрожуючи зброєю

У Волинській області двоє жителів Луцька взяли в заручники співробітників поліції. Про це повідомила прес-служба поліції області.

Інцидент трапився 28 вересня близько 11 години в будинку на вулиці Огієнка у Луцьку. Співробітники Управління захисту економіки у Волинській області прибули на вказану адресу з ухвалою суду на обшук житла та іншого володіння.

Винаймачі квартири, погрожуючи зброєю, не дозволили поліцейським провести обшук у приміщенні квартири та змусили їх покинути житло та під’їзд будинку.

Згодом, після приїзду адвоката, правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили бурштин, станки для його обробки, комп’ютер, мобільні телефони, набої та гроші.

Також поліція вилучила карабін та пістолет травматичної дії "Форт-12 РМ".

Слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 349 (захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника), ч. 3 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) та ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Чоловіків затримали.

Нагадаємо, раніше в Києві затримали чоловіка, який побив дружину й погрожував взірвати гранату в кафе.