ua en ru

У Волинській області почався страйк шахтарів, - профспілка

У Волинській області почався страйк шахтарів, - профспілка Фото: шахта в Нововолинську

Працівникам шахти заборгували вже за 3 місяці

У Волинській області сьогодні, 27 липня, почався страйк шахти "Нововолинська №1" із-за заборгованості по заробітній платі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Незалежної профспілки гірників України.

"Сьогодні, 27 липня, гірники першої зміни шахти «Нововолинська №1» відмовилися починати роботу із-за заборгованості по заробітній платі.

Як повідомив голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України шахти Анатолій Мухамеджанов, працівникам підприємства не видали зарплату за квітень, травень і червень 2015 р.

Мухамеджанов також зазначив, що у шахтарів складається враження, що видобутий ними вугілля нікому в нашій державі не потрібен, тому що воно лежить на складах, а не реалізується.

Як наголошується, в п'ятницю, 24 липня, представники міської влади Нововолинська побували на прийомі у міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, але відповіді на питання, коли працівникам державного підприємства погасять тримісячну заборгованість по зарплаті, так і не отримали. Це послужило причиною початку страйку шахтарів у Волинській області.

Нагадаємо, в травні у Волинській обл. шахтарі перекрили міст і вимагали погасити борги по зарплаті.